Ga terug
+ servings
Klassieke Tiramisu

Tiramisu maken

4 van 40 stemmen
Recept afdrukken
Tiramisu recept met Amaretto mascarpone en lange vingers, wie is niet fan? 'n Klassiek nagerecht recept met room.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Porties 8 personen
calorieën 216

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 5 eieren
  • 75 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml espresso
  • 350 gr lange vingers
  • 8 el marsala of amaretto
  • 4 tl cacaopoeder

Instructies

  • Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gr suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los, zodat je deze bij hij het mengsel kan mengen.
  • Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf in een andere kom. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
  • Meng de marsala en espresso in een diep bord. Breng dit eventueel met wat extra suiker op smaak. Doop hier één voor één de lange vingers in en bedek de bodem van je schaal hiermee. Let op: gebruik maar de helft van de lange vingers.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi hier de helft van het cacaopoeder over. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers kort in het marsala mengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het cacaopoeder dat je nog over hebt.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Tiramisu maken doe je zó.