Tiramisu recept met Amaretto mascarpone en lange vingers, wie is niet fan? 'n Klassiek nagerecht recept met room.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur
Totale tijd 2 uuruur25 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 216
Ingrediënten
500grmascarpone
5eieren
75grsuiker
125mlslagroom
150mlespresso
350grlange vingers
8elmarsala of amaretto
4tlcacaopoeder
Instructies
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop in een kom de eierdooiers met 50 gr suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los, zodat je deze bij hij het mengsel kan mengen.
Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf in een andere kom. Spatel dit vervolgens door het mascarponemengsel.
Meng de marsala en espresso in een diep bord. Breng dit eventueel met wat extra suiker op smaak. Doop hier één voor één de lange vingers in en bedek de bodem van je schaal hiermee. Let op: gebruik maar de helft van de lange vingers.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi hier de helft van het cacaopoeder over. Doop vervolgens de andere helft van de lange vingers kort in het marsala mengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi dit met het cacaopoeder dat je nog over hebt.
Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Tiramisu maken doe je zó.