Mini broodjes bapao, een broodje uit de stoomoven of het stoommandje, een Plakkerig gestoomd broodje met vulling.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 50 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur30 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur20 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 172
Ingrediënten
1pakbroodmix witKoopmans
2elsuiker
scheutjeolijfolie
3uien
500grgehakt
2teentjesknoflook
stukjegember
2laurierblaadjes
2eltomatenketchup
2elketjap manis
2elappelstroop
1elsambal
2takjes bladselderij
1bosjebosuitjes
bakpapier
Instructies
Maak de broodmix volgens de verpakking en voeg de suiker toe. Snipper de uien en snij de gember grof. Snij de bosui in dunne ringen en de hak de bladselderij fijn. Bak de ui in de olie en voeg gember en laurierblad toe. Het gehakt erbij en schep om. Voeg nu ook de tomatenketchup, ketjap, appelstroop, sambal en de knoflook geperst toe. Laat het geheel op laag vuur even pruttelen.
Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat het uitlekken zodat het vocht uit het gehaktmengsel loopt en laat afkoelen. Haal de laurierblaadjes en de stukken gember uit het gehaktmengsel en voeg de bosui en bladselderij toe.
Maak van het deeg kleine bolletjes van 50 gram. Doe eventueel wat boem in je handen en maak de bolletjes in je handpalm plat zodat er een plakje deeg ontstaat. Schep wat vulling op het plakje en knijp het deeg dicht. Zorg dat de randjes schoon blijven anders plakt het deeg niet meer. Doe dit bij alle deegbolletjes tot het gehaktmengsel op is.
Leg de bolletjes met de naad naar beneden op bakpapier en plaats deze op het gaatjes rooster van je stoomoven. Laat de bolletjes 40 minuten rijzen en stoom ze daarna 15 minuten in het midden van je stoomoven. Serveer de mini broodjes bapao met pittige chili saus. Bapao met gehakt is klaar.