Kruidige omelet met ui en tomaat en verse kruiden, een omelet voor elke dag. Gezond en snel omelet recept maken.
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 255
Ingrediënten
2uien
250grkerstomaatjes
8eieren
4elverse kruiden
1elolijfolie
30grboter
1lente-ui
Instructies
Verhit olijfolie in een koekenpan, pel, snipper en fruit de uien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en smoor de uien 5 minuten.
Halveer de tomaatjes en voeg deze de laatste 2 minuten bij het ui mengsel. Snij de lente-ui in dunne ringen.
Klop de eieren los in een kom. Roer de uien, tomaat en 3 el kruiden door de eieren.
Smelt 15 gr boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel hierin. Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft van het eimengsel.
Snij de omelet in 8 punten en leg op ’n bord. Maak af met de rest van de fijngesneden kruiden en lente-ui. Zó maak je een tomatenomelet.