Proef de heerlijke vegetarische hartige taart met broccoli. Een eenvoudig recept voor smaakvolle verwennerij, klaar in 45 minuten.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 300
Ingrediënten
1stronkbroccoli
200 grcherrytomaten
1rode ui
1rolbladerdeegvers
4eieren
1eidooier
200mlcrème fraîche
1bol mozzarella
1tloregano
pepervers gemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de roosjes van de broccoli en de steel in kleine stukjes en kook kort, maximaal 5 minuten. Snij de cherrytomaatje door de helft en de ui in halve ringen.
Klop de eieren, crème fraîche en verse peper naar smaak door elkaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en bekleed met het bladerdeeg.
Smeer de randen in met de eidooier. Verdeel de broccoli over de bodem met de tomaatjes en rode ui er boven op. Verdeel de oregano.
Snij de mozzarella, giet het eimengsel over de groenten en maak de broccoli quiche af met de plakjes mozzarella kaas. Schuif de quiche in de oven en bak in een half uur gaar.