Broccoli quiche

Broccoli quiche

Hartige taart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min

Broccoli quiche vol broccoli en romige mozzarella kaas, eenvoudig te maken. Een super lekker vegetarisch groentetaart recept met rode ui en een kruidige, licht zoete smaak van de oregano.

Broccoli taart met mozzarella

Broccoli taart met mozzarella in knapperig bladerdeeg met gesmolten kaas en verse groente. Een perfecte hartige taart voor de doordeweekse dag. De geroosterde tomaat en rode ui maakt deze bladerdeegtaart helemaal af. Heb je nog wat verse kruiden liggen? Snij en verdeel over het krokante laagje van de mozzarella.

Eet je glutenvrij? Gebruik een rol bladerdeeg die vrij van gluten is.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • verse peper
Broccoli Quiche simpel recept

Zo maak je een hartige taart van broccoli

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de roosjes van de broccoli en de steel in kleine stukjes en kook kort, maximaal 5 minuten. Snij de cherrytomaatje door de helft en de ui in halve ringen.
  2. Klop de eieren, crème fraîche en verse peper naar smaak door elkaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en bekleed met het bladerdeeg. Smeer de randen in met de eidooier. Verdeel de broccoli over de bodem met de tomaatjes en rode ui er boven op. Verdeel de oregano.
  3. Snij de mozzarella, giet het eimengsel over de groenten en maak de broccoli quiche af met de plakjes mozarella kaas. Schuif de quiche in de oven en bak in een half uur gaar.

Geniet en serveer eventueel nog met wat frisse sla, zó maak je een hartige taart van broccoli.

Meer hartige taart? Preitaart ondersteboven, hartige tarte tatin taart met mosterd en crème fraîche.

Beoordeling: 4.4. van 5 stemmen.
Please wait...