Bereid smaakvolle geroosterde tomaatjes met honing, tijm en knoflook in de oven. Perfect op toast, pasta of bij risotto. Proef de heerlijkheid!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 110
Ingrediënten
250grkerstomaatjes
1teentjeknoflook
1tl1 tl honing
2el2 el olijfolie
1tl1 tl Italiaanse kruiden
tijmvers
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven.
Pel en pers de knoflook en meng met de honing, olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak en roer door elkaar.
Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel, verdeel wat verse tijm en schuif de tomaatjes voor 40 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Tomaatjes uit de oven maak je zó.