Ga terug
+ servings
Geroosterde tomaatjes uit de oven

Tomaatjes uit de oven

5 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Bereid smaakvolle geroosterde tomaatjes met honing, tijm en knoflook in de oven. Perfect op toast, pasta of bij risotto. Proef de heerlijkheid!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 110

Ingrediënten

  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl 1 tl honing
  • 2 el 2 el olijfolie
  • 1 tl 1 tl Italiaanse kruiden
  • tijm vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de overschaal met de snijkant naar boven.
  • Pel en pers de knoflook en meng met de honing, olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak en roer door elkaar.
  • Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel, verdeel wat verse tijm en schuif de tomaatjes voor 40 minuten in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Tomaatjes uit de oven maak je zó.