Ga terug
+ servings
Kruidenboter

Klassieke kruidenboter

3.3 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Kruidenboter zelf maken, een boter met verse kruiden knoflook en grof zeezout recept. Makkelijk en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • zeezout grof
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Hak de kruiden fijn. Meng de boter met de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, zeezout en peper naar smaak.
  • Verpak de boter in vetvrij papier en draai deze dicht tot een rol.
  • Leg de kruidenboter in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Boter met verse kruiden, zó doe je dat.