Bietentartaar met haring en appel op toast, ’n super simpel gezond salade tartaar recept, en 't is snel gemaakt.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 148
Ingrediënten
4rode bietenvoorgekookt
2haringen
1zure appelklein
2lente-ui
4takjes platte peterselie
2elcreme fraîche
1tlpittige mosterd
vers gemalen peper
toast of crackers, optioneel
Instructies
Snij de rode bieten in blokjes, de haring in stukjes en de appel in blokjes. Snij de ui in fijne ringen en de peterselie grof.
Meng de rode bietjes, haring, appel, ui en peterselie met elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper.
Roer de crème fraîche los met de mosterd en serveer apart of meng door de bieten tartaar. Serveer het dit hapje met haring en rode biet met toast of crackers.