Bieten tartaar met haring en appel
Bieten tartaar met haring en appel op toast vormt een verrukkelijk en eenvoudig gezond salade tartaar recept. Snel te bereiden en perfect geschikt voor een voedzame lunch. De combinatie van aardse bieten, zoute haring en frisse appel op knapperige toast zorgt voor een smaakexplosie die je zeker wilt proberen. Een ideale keuze voor een lichte maaltijd boordevol smaak en voedingswaarde.
Haringtartaar met rode biet
Haringtartaar met rode biet, 'n tartaar van haring voor iedereen die nog overtuigd moet worden van haring eten. Zoete rode biet met zoute haring en fris zoete appel smaakt écht lekker en 't is gezond.
Ook lekker: rode bieten tartaar met balsamico.
Ingrediënten
- 4 rode bieten voorgekookt
- 2 haringen
- 1 zure appel klein
- 2 lente-ui
- 4 takjes platte peterselie
- 2 el creme fraîche
- 1 tl pittige mosterd
- vers gemalen peper
- toast of crackers, optioneel
Instructies
- Snij de rode bieten in blokjes, de haring in stukjes en de appel in blokjes. Snij de ui in fijne ringen en de peterselie grof.
- Meng de rode bietjes, haring, appel, ui en peterselie met elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Roer de crème fraîche los met de mosterd en serveer apart of meng door de bieten tartaar. Serveer het dit hapje met haring en rode biet met toast of crackers.
Eet met toast of brood.
Net even anders: rode bieten carpaccio recept.
Ook lekker: haringsalade met rucola en Amsterdamse ui met brood.
Meer recepten met rode bietjes
Quinoa salade met mango spinazie en biet
Salade met mango, spinazie en biet. Mozzarella en pitjes. Quinoa sla, lekker joh!
Toast met rode bietenpesto
Hapjes, één feest! Met pesto van biet en Zwitserse kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?