Gebakken paddenstoelen met sjalot en knoflook: een smakelijke delicatesse | Geschikt voor lunch of diner | Probeer het vandaag nog.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 185
Ingrediënten
1sjalot
2teentjes knoflook
60grboter(vegan)
400grexotische paddenstoelen
10grplatte peterselie
4sneetjes zuurdesem
olijfolieextra vergine
Gepocheerd ei
4eierenbio
150mlwitte wijnazijn
Instructies
Vul een pan met water, doe de azijn erbij en breng het water aan de kook. (mocht je er een eitje bij willen, anders sla je deze stap over)
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Smelt in een grote koekenpan de (vegan)boter op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Snij en scheur de exotische paddenstoelen en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe samen met grof zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
Breek de eieren in het hete water (80 graden) met azijn en pocheer zo’n 2 minuten. Rooster het brood knapperig, leg op borden en druppel er extra vergine olijfolie overheen. Schep de paddenstoelen op en maak af met het gepocheerde ei.