Ga terug
+ servings
Gebakken paddenstoelen recept

Gebakken exotische paddenstoelen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Gebakken paddenstoelen met sjalot en knoflook: een smakelijke delicatesse | Geschikt voor lunch of diner | Probeer het vandaag nog.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 185

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr boter (vegan)
  • 400 gr exotische paddenstoelen
  • 10 gr platte peterselie
  • 4 sneetjes zuurdesem
  • olijfolie extra vergine

Gepocheerd ei

  • 4 eieren bio
  • 150 ml witte wijnazijn

Instructies

  • Vul een pan met water, doe de azijn erbij en breng het water aan de kook. (mocht je er een eitje bij willen, anders sla je deze stap over)
  • Pel en snipper de sjalot en knoflook. Smelt in een grote koekenpan de (vegan)boter op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Snij en scheur de exotische paddenstoelen en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe samen met grof zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
  • Breek de eieren in het hete water (80 graden) met azijn en pocheer zo’n 2 minuten. Rooster het brood knapperig, leg op borden en druppel er extra vergine olijfolie overheen. Schep de paddenstoelen op en maak af met het gepocheerde ei.