Rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggia olijven en sojabonen een kom vol vitaminen, makkelijk en zomers.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Grieks, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 410
Ingrediënten
300grrode rijst
½watermeloen
100grfeta
1bosje lente-ui
100grtaggia olijven
160grsojabonen
1elsesamzaadzwart
10grkoriandervers
10grplatte peterselie
Dressing
2elrode wijnazijn
4elolijfolie extra vergine
1teentjeknoflook
Instructies
Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
Snij de lente-ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van zo’n 1½ cm, zo ook de feta kaas.
Schep de rijst in kommen en verdeel de olijven, feta, watermeloen, sojabonen, sesam en verse kruiden op de rijst. Eet als ’n Hawaiiaanse pokébowl, rijst salade met meloen maken doe je zó.