Ga terug
+ servings
Rijstsalade bowl met watermeloen en feta recept

Rijstsalade bowl met watermeloen en feta

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Rijstsalade bowl met watermeloen en feta, taggia olijven en sojabonen een kom vol vitaminen, makkelijk en zomers.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Grieks, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 300 gr rode rijst
  • ½ watermeloen
  • 100 gr feta
  • 1 bosje lente-ui
  • 100 gr taggia olijven
  • 160 gr sojabonen
  • 1 el sesamzaad zwart
  • 10 gr koriander vers
  • 10 gr platte peterselie

Dressing

  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
  • Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
  • Snij de lente-ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van zo’n 1½ cm, zo ook de feta kaas.
  • Schep de rijst in kommen en verdeel de olijven, feta, watermeloen, sojabonen, sesam en verse kruiden op de rijst. Eet als ’n Hawaiiaanse pokébowl, rijst salade met meloen maken doe je zó.