Ga terug
+ servings
Bietenburger recept

Bietenburger recept

3.7 van 60 stemmen
Recept afdrukken
Vegan met rode biet, linzen en knoflook, te gek lekker is dit bietenburger recept, makkelijk recept voor elke dag!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 465

Ingrediënten

  • 6 broodjes
  • 300 gr rode bieten voorgekookt
  • 300 gr linzen uit blik
  • 80 gr havermeel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • zeezout / peper
  • paprikapoeder / chilivlokken
  • 2 zoete aardappels

Optioneel

  • 1 avocado
  • 2 sjalot
  • komkommer
  • radijs
  • saus

Instructies

  • Rasp de bietjes, laat de linzen uitlekken, schil en pers de knoflook. Meng deze drie samen met het havermeel en sojasaus en maak hier met een staafmixer of keukenmachine een kruimelig geheel van.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe, paprikapoeder en voor een pit de chilivlokken. Is het geheel te vochtig, voeg extra havermeel, linzen of bonen toe.
  • Maak 6 gelijke porties en maak er burgers van. Zet minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast, liever langer.
  • Snij intussen de zoete aardappel in plakken en zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Leg de zoete aardappel plakjes in de pan en besprenkel met grof zout en chilivlokken. Bak om en om gaar en zet even apart. Rooster de broodjes licht.
  • Zet je topping klaar, schil de komkommer, rasp de radijs en schil de avocado. Maak je saus naar keuze. Zet een koekenpan met een scheutje olie op middel hoog vuur en bak de bietenburgers 4 minuten per kant totdat ze een licht krokant korstje krijgen.
  • Stapel vervolgens je favoriete burger met de zoete aardappel, burger en topping, smullen van deze heerlijke simpele hamburger, uh bietenburger!