Vegan met rode biet, linzen en knoflook, te gek lekker is dit bietenburger recept, makkelijk recept voor elke dag!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 465
Ingrediënten
6broodjes
300grrode bieten voorgekookt
300grlinzen uit blik
80grhavermeel
3tenenknoflook
2elsojasaus
zeezout / peper
paprikapoeder / chilivlokken
2zoete aardappels
Optioneel
1avocado
2sjalot
komkommer
radijs
saus
Instructies
Rasp de bietjes, laat de linzen uitlekken, schil en pers de knoflook. Meng deze drie samen met het havermeel en sojasaus en maak hier met een staafmixer of keukenmachine een kruimelig geheel van.
Voeg naar smaak peper en zout toe, paprikapoeder en voor een pit de chilivlokken. Is het geheel te vochtig, voeg extra havermeel, linzen of bonen toe.
Maak 6 gelijke porties en maak er burgers van. Zet minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast, liever langer.
Snij intussen de zoete aardappel in plakken en zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Leg de zoete aardappel plakjes in de pan en besprenkel met grof zout en chilivlokken. Bak om en om gaar en zet even apart. Rooster de broodjes licht.
Zet je topping klaar, schil de komkommer, rasp de radijs en schil de avocado. Maak je saus naar keuze. Zet een koekenpan met een scheutje olie op middel hoog vuur en bak de bietenburgers 4 minuten per kant totdat ze een licht krokant korstje krijgen.
Stapel vervolgens je favoriete burger met de zoete aardappel, burger en topping, smullen van deze heerlijke simpele hamburger, uh bietenburger!