Dit noodle omelet met sesam en sojasaus recept is simpel en staat reuze snel op tafel. Zeker weten een blijvertje in je repertoire!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans, Thaise
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 446
Ingrediënten
200grThaise bruine rijstnoedels
6eieren
2elsesamzaad
4elsojasaus
3elsesamolie
350grchampignons
1teenknoflook
1tlgemberraspvers
1komkommer
Instructies
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los met 1 el sesamzaad en de 2 el sojasaus.
Verhit 2 el sesamolie in een koekenpan met deksel en voeg de noodles toe. Schenk het ei erover en bak met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten op niet al te hoog vuur.
Keer de omelet met behulp van een bord om en bak nog 5 minuten zonder deksel. Snij ondertussen de champignons klein. Pel en pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
Verwarm de overige sesamolie in een wok en roerbak de champignons, knoflook en gember met de overige sojasaus 10 min op middelhoog vuur.
Rasp de komkommer. Rooster de overige sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snij de omelet in punten en serveer met champignons, sesam en komkommer.