Ga terug
+ servings
Kervelsoep

Kervelsoep

4.8 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Een soep met een beetje groen is altijd een goed idee. Kervel is een fantastische smaakmaker, een kruid dat verwant is aan peterselie.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 106

Ingrediënten

  • 50 gr kervel vers
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie en fruit beide 5 minuten op laag vuur.
  • Doe hier de verse kervel met steeltjes bij en laat kort meebakken. Schil de aardappel. Voeg de bouillon en de aardappel in blokjes toe. Laat 5-8 minuutjes zachtjes koken of tot de aardappel gaar is.
  • Pureer de ingrediënten glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kervelsoep over twee kommen en eet direct.