Kervelsoep: een frisse en eenvoudige maaltijd
Een soep met een beetje groen is altijd een goed idee. Kervel is misschien minder bekend maar ‘t is een fantastische smaakmaker. Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie. Kervel groeit in mei en juni maar je kunt het, het hele jaar door verkrijgen.
Verse kervel
Kervel is niet altijd vers te verkrijgen, voor dit kervelsoep recept gebruiken we drie bio plantjes van Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten. Lukt het je echt niet te vinden, neem een zakje uit het vriesvak.
Eet een kom kervelsoep voor de lunch, als voorgerecht of maak het een vullende avondmaaltijd door er brood bij te eten of ingrediënten aan toe te voegen.
Ook lekker: soep van rucola en lente-ui knoflook en rivierkreeftjes.
Kervel is de finishing touch voor je gerechten en smaakt geweldig in de soep. Vaak gebruik je het rauw, in een salade of als garnering.
Ingrediënten
- 50 gr kervel vers
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 1 el olijfolie
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie en fruit beide 5 minuten op laag vuur.
- Doe hier de verse kervel met steeltjes bij en laat kort meebakken. Schil de aardappel. Voeg de bouillon en de aardappel in blokjes toe. Laat 5-8 minuutjes zachtjes koken of tot de aardappel gaar is.
- Pureer de ingrediënten glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kervelsoep over twee kommen en eet direct.
Eet lekker met toast met een smeersel als pesto.
Ook eens maken: gnocchi salade met pesto zomers lekker!
Foto: Crisp
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?