Zomerse watermeloen met stevige labneh, geroosterde tomaat en chilivlokken voor wat pit. Een verfrissend en smaakvol gerecht op warme dagen.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten, Libanees
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 255
Ingrediënten
500 grtrostomatenklein
4elolijfolie
2teentjesknoflookgeperst
2tlhoning
2tlItaliaanse kruiden
verse tijm
1/2watermeloen
platte peterselie
2bollenlabneh
gebakken uitjesoptioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven of hou ze in z'n geheel.
Maak een mengsel van de honing, overige olijfolie en de knoflook. Tijm, peper en zout. Bestrijk hier de tomaten mee en schuif ze voor een half uur in de oven of tot ze zacht en sappig zijn.
Snij de meloen in parten, hak de peterselie en snij of brokkel de labney in stukken.
Serveer de watermeloen op een bord of schaal. Verdeel de labneh hierover, tomaatjes uit de oven, peterselie, krokante uitjes en geniet.