Watermeloen met labneh
Zomers watermeloen gerecht met labneh en geroosterde tomaat, krokante uitjes voor een bite en eventueel een handje chilivlokken voor wat pit. Labneh kan je ook zelf maken mocht je het in de winkel niet kunnen vinden. Eventueel een andere soort kaas zoals geitenkaas met honing is ook een idee. Deze labneh vinden wij een aanrader.
Zomers watermeloen gerecht
Watermeloen is altijd zomers, niks lekkerder bij warm weer om te eten. Deze stevige labneh - een typisch Libanees gerecht dat als snack of ontbijt gegeten kan worden - is een perfecte combinatie met watermeloen.
De tomaatjes uit de oven kan je natuurlijk ook op de barbecue roosteren mocht je deze aan hebben staan.
Inspiratie: tips met watermeloen wat je kan doen.
Ook een idee: rijstsalade met watermeloen en feta om op een zomerse dag te maken.
Ingrediënten
- 500 gr trostomaten klein
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 tl honing
- 2 tl Italiaanse kruiden
- verse tijm
- 1/2 watermeloen
- platte peterselie
- 2 bollen labneh
- gebakken uitjes optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven of hou ze in z'n geheel.
- Maak een mengsel van de honing, overige olijfolie en de knoflook. Tijm, peper en zout. Bestrijk hier de tomaten mee en schuif ze voor een half uur in de oven of tot ze zacht en sappig zijn.
- Snij de meloen in parten, hak de peterselie en snij of brokkel de labney in stukken.
- Serveer de watermeloen op een bord of schaal. Verdeel de labneh hierover, tomaatjes uit de oven, peterselie, krokante uitjes en geniet.
Eet lekker met crostini of toast. Strooi met chilivlokken en druppel met extra vergine olijfolie.
Tip: Geroosterde pistachenoten als topping past ook perfect.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?