Watermeloen met labneh

Watermeloen met labneh

Zomers watermeloen gerecht met labneh en geroosterde tomaat, krokante uitjes voor een bite en eventueel een handje chilivlokken voor wat pit. Labneh kan je ook zelf maken mocht je het in de winkel niet kunnen vinden. Eventueel een andere soort kaas zoals geitenkaas met honing is ook een idee. Deze labneh vinden wij een aanrader.

Zomers watermeloen gerecht

Watermeloen is altijd zomers, niks lekkerder bij warm weer om te eten. Deze stevige labneh - een typisch Libanees gerecht dat als snack of ontbijt gegeten kan worden - is een perfecte combinatie met watermeloen.

De tomaatjes uit de oven kan je natuurlijk ook op de barbecue roosteren mocht je deze aan hebben staan.

Inspiratie: tips met watermeloen wat je kan doen.

Ook een idee: rijstsalade met watermeloen en feta om op een zomerse dag te maken.

Zomerse watermeloen

Watermeloen met labneh

4.3 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Zomerse watermeloen met stevige labneh, geroosterde tomaat en chilivlokken voor wat pit. Een verfrissend en smaakvol gerecht op warme dagen.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten, Libanees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 255

Ingrediënten

  • 500 gr trostomaten klein
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl honing
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • verse tijm
  • 1/2 watermeloen
  • platte peterselie
  • 2 bollen labneh
  • gebakken uitjes optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie. Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven of hou ze in z'n geheel.
  • Maak een mengsel van de honing, overige olijfolie en de knoflook. Tijm, peper en zout. Bestrijk hier de tomaten mee en schuif ze voor een half uur in de oven of tot ze zacht en sappig zijn.
  • Snij de meloen in parten, hak de peterselie en snij of brokkel de labney in stukken.
  • Serveer de watermeloen op een bord of schaal. Verdeel de labneh hierover, tomaatjes uit de oven, peterselie, krokante uitjes en geniet.

Eet lekker met crostini of toast. Strooi met chilivlokken en druppel met extra vergine olijfolie.
Tip: Geroosterde pistachenoten als topping past ook perfect.

Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.

Zomerse watermeloen met labneh

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024