Geniet van onze heerlijke appelcrumble. Maak krokante deegkruimels en zoete appels in dit eenvoudige dessert. Probeer het vandaag nog.
Gang Nagerecht
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 490
Ingrediënten
40grbruine basterdsuiker
60grboter
50grbloem
2appels
50grhavermout
1elsuiker
½elcitroensap
1tlspeculaaskruiden
hand pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote kom en meng hier de basterdsuiker, bloem, havermout, noten, boter en ’n snuf zout in. Kneed door elkaar met je handen tot een kruimig mengsel.
Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker, kaneel en citroen en meng door elkaar.
Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de crumble in de oven in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar. Appel crumble recept maak je zó.