Appelcrumble

Appelcrumble

Krokante deegkruim en zoete appel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 490

Appelcrumble recept, ’n makkelijk en lekker zoet nagerecht of tussendoor gerecht met warme appel en krokant deegkruim. Maak af met romig ijs of met een dot vanille vla. Easy! Crumble recept met appel maak je zó.

Apple crumble, ’n appel kruimel toetje

Apple crumble, ’n appel kruimel toetje wat stipt op nummer één staat.

Appelcrumble met een twist, ’n nagerecht voor de kerst of een ander feest diner. Maak het Apple crumble recept met Licor 43, limoen en amandelen. Tjee, hoé lekker:

Meng 50 ml Licor 43 door het appelmengsel voordat het in de oven gaat en knijp 1 limoen uit boven het mengsel. Rooster 70 gram amandelschilfers de laatste 5 minuten mee in de oven.

Ingrediënten

  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 2 appels
  • 50 gr havermout
  • 1 el suiker
  • ½ el citroensap
  • snuf kaneel
  • hand pecannoten
Appel kruimel toetje met yoghurt
Appelcrumble uit de oven

Appel crumble recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote kom en meng hier de basterdsuiker, bloem, havermout, noten, boter en ’n snuf zout in. Kneed door elkaar met je handen tot een kruimig mengsel.
  2. Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker, kaneel en citroen en meng door elkaar.
  3. Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de crumble in de oven in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar. Appel crumble recept maak je zó.

Maak af met ’n dot lobbige room of roomijs.

Ook lekker: Appelkruimel cupcake ’n appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken, pindakaas en nougat crunch maken ’t af.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 18 stemmen.
Please wait...