Appelcrumble recept
Geniet van dit heerlijke appelcrumble-recept, een makkelijk en zoet nagerecht met warme appel en een krokante laag deegkruimels. Serveer het met romig vanille-ijs of vanillevla voor de perfecte combinatie. Dit eenvoudige appelcrumble-dessert is supermakkelijk en in een handomdraai te maken. Apple crumble is hét nummer één appelkruimeltoetje, ideaal voor elke gelegenheid. Binnen een half uur staat dit heerlijke, simpele dessert op tafel. Probeer het eens en laat je verrassen.
Geef je appelcrumble een twist, probeer het recept met Licor 43, limoen en amandelen: meng 50 ml Licor 43 door het appelmengsel en pers een limoen uit boven het mengsel voordat het de oven in gaat. Rooster 70 gram amandelschilfers de laatste 5 minuten mee. Een geweldige smaakervaring!
Ingrediënten
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 60 gr boter
- 50 gr bloem
- 2 appels
- 50 gr havermout
- 1 el suiker
- ½ el citroensap
- 1 tl speculaaskruiden
- hand pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote kom en meng hier de basterdsuiker, bloem, havermout, noten, boter en ’n snuf zout in. Kneed door elkaar met je handen tot een kruimig mengsel.
- Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker, kaneel en citroen en meng door elkaar.
- Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de crumble in de oven in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar. Appel crumble recept maak je zó.
Maak af met ’n dot lobbige room of roomijs.
Ook lekker: appelkruimel cupcake ’n appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken, pindakaas en nougat crunch maken ’t af.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Verrukkelijk!
Echt hé Maria, dank je!