Appelcrumble

Krokante deegkruim en zoete appel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Maak deze makkelijke en heerlijke appelcrumble met zoete warme appels en goudbruin krokant deegkruim. Het perfecte dessert! Lekker met een bol vanille ijs, verse room of met een scheut vanille vla. Tijdens de feestdagen of tussendoor.

Crumble, een klassiek recept met een twist

Appelcrumble met een twist, extra feestelijk nagerecht voor de kerst of een ander bijzonder moment. Maak het recept met Licor 43, limoen en amandelen. Meng 50 ml Licor 43 door het appelmengsel voordat het in de oven gaat en knijp 1 limoen uit boven het mengsel. 70 gram amandelschilfers rooster je de laatste 5 minuten mee in de oven.

Ingrediënten

  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 appels
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • Snufje kaneel
  • Handje pecannoten

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een grote kom en doe hier de basterdsuiker, bloem, havermout, zout, noten en boter in. Kneed het goed door elkaar met je handen tot het een kruimelig mengsel geworden is.
  2. 2Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker, kaneel en citroen en meng goed door elkaar.
  3. 3Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de crumble in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...