Snelle variant van groene shakshuka met gebakken eieren, yoghurt en spinazie. Een smaakvol gerecht dat perfect is voor ontbijt of lunch.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten, Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 374
Ingrediënten
1 elolijfolie
2handenspinazievers
150grfeta
10grkoriander
4elGriekse yoghurt
broodzuurdesem
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot hij slinkt en voeg wat zout en peper toe.
Snij de koriander grof en voeg toe, schep de lepels Griekse yoghurt bij en bestrooi met de helft van de feta.
Breek de eieren en laat ze in de pan vallen met tussenruimte. Dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren zo'n 2 á 3 minuten op middelhoog vuur of langer dan zijn ze helemaal gestold.
Maak af met de overgebleven feta, koriander, eventueel wat zout en peper en eet op of met een stuk brood.