Ga terug
+ servings
Zomerse eieren met yoghurt spinazie

Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Snelle variant van groene shakshuka met gebakken eieren, yoghurt en spinazie. Een smaakvol gerecht dat perfect is voor ontbijt of lunch.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten, Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 374

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 handen spinazie vers
  • 150 gr feta
  • 10 gr koriander
  • 4 el Griekse yoghurt
  • brood zuurdesem

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot hij slinkt en voeg wat zout en peper toe.
  • Snij de koriander grof en voeg toe, schep de lepels Griekse yoghurt bij en bestrooi met de helft van de feta.
  • Breek de eieren en laat ze in de pan vallen met tussenruimte. Dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren zo'n 2 á 3 minuten op middelhoog vuur of langer dan zijn ze helemaal gestold.
  • Maak af met de overgebleven feta, koriander, eventueel wat zout en peper en eet op of met een stuk brood.