Gebakken eieren met spinazie en yoghurt
Heerlijk recept voor zomerse eieren, 't heeft iets weg van groene shakshuka. In de winter vervang je de spinazie door verse boerenkool. Ook doperwten of andere groene groenten passen hier perfect bij.
Groene shakshuka
Groene shakshuka maar dan een hele snelle variant, je zet de pan met eieren in een kwartier op tafel. Eet met een stuk desem brood, olijfolie, grof zout en eventueel een paar druppels sap van een citroen.
Inspiratie: 3x eieren recept om lekkere eieren te eten, makkelijk, lekker en veelz-ei-dig! Namelijk zachtgekookt ei met soldaatjes, roze eitjes en romige eiersalade.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 handen spinazie vers
- 150 gr feta
- 10 gr koriander
- 4 el Griekse yoghurt
- brood zuurdesem
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot hij slinkt en voeg wat zout en peper toe.
- Snij de koriander grof en voeg toe, schep de lepels Griekse yoghurt bij en bestrooi met de helft van de feta.
- Breek de eieren en laat ze in de pan vallen met tussenruimte. Dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren zo'n 2 á 3 minuten op middelhoog vuur of langer dan zijn ze helemaal gestold.
- Maak af met de overgebleven feta, koriander, eventueel wat zout en peper en eet op of met een stuk brood.
Voor pit neem je chilivlokken en gebakken uitjes voor een knapperige bite.
Tip: maak de eieren af met krokante chili in olie. (lekker van 'Lao Gan Ma')
Ook lekker: scrambled eggs recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?