Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

Heerlijk recept voor zomerse eieren, 't heeft iets weg van groene shakshuka. In de winter vervang je de spinazie door verse boerenkool. Ook doperwten of andere groene groenten passen hier perfect bij.

Groene shakshuka

Groene shakshuka maar dan een hele snelle variant, je zet de pan met eieren in een kwartier op tafel. Eet met een stuk desem brood, olijfolie, grof zout en eventueel een paar druppels sap van een citroen.

Inspiratie: 3x eieren recept om lekkere eieren te eten, makkelijk, lekker en veelz-ei-dig! Namelijk zachtgekookt ei met soldaatjes, roze eitjes en romige eiersalade.

Zomerse eieren met yoghurt spinazie

Gebakken eieren met spinazie en yoghurt

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Snelle variant van groene shakshuka met gebakken eieren, yoghurt en spinazie. Een smaakvol gerecht dat perfect is voor ontbijt of lunch.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten, Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 374

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 handen spinazie vers
  • 150 gr feta
  • 10 gr koriander
  • 4 el Griekse yoghurt
  • brood zuurdesem

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot hij slinkt en voeg wat zout en peper toe.
  • Snij de koriander grof en voeg toe, schep de lepels Griekse yoghurt bij en bestrooi met de helft van de feta.
  • Breek de eieren en laat ze in de pan vallen met tussenruimte. Dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren zo'n 2 á 3 minuten op middelhoog vuur of langer dan zijn ze helemaal gestold.
  • Maak af met de overgebleven feta, koriander, eventueel wat zout en peper en eet op of met een stuk brood.

Voor pit neem je chilivlokken en gebakken uitjes voor een knapperige bite.
Tip: maak de eieren af met krokante chili in olie. (lekker van 'Lao Gan Ma')

Ook lekker: scrambled eggs recept.

Zomerse eieren met yoghurt en spinazie groene shakshuka

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter