Proef de herfst met ons heerlijke pompoentaart recept. Romige pompoensmaak, eenvoudig te maken, perfect voor Halloween.
Gang Tussendoortje
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 3 uuruur45 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur55 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 243
Ingrediënten
140grtarwe-koekjes
60gramandelmeel
75grgesmolten boter
400grgecondenseerde melk1 blikje
80grsuiker
2tlspeculaaskruiden
800grpompoenpuree
3eieren
Optioneel
crème fraîche
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met bakpapier. Maak de koekjes fijn tot krummel in een gesloten zak.
Laat de boter smelten in een pan op laag vuur en roer het koekkruim hier doorheen samen met het amandelmeel.
Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren en speculaaskruiden met een garde. Giet het mengsel over de koekbodem.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de pompoentaart in 90 minuten af. Laat de taart nog 2 uur afkoelen na het bakken. Snijd de pumpkin pie in stukjes en eet met ’n dot crème fraîche. Pumpkin pie recept maak je zó.