Pompoentaart recept: Heerlijke herfstige traktatie
Dit herfstrecept voor pompoentaart is een ideale lekkernij voor het najaar. Geniet van een romige pompoentaart, perfect voor Halloween, en ontdek hoe gemakkelijk het is om deze taart te bakken. Of je het nu als toetje of tussendoortje eet, houd er rekening mee dat de pompoentaart na het bakken nog 2 uur moet afkoelen. De rijke textuur van deze taart doet denken aan een cheesecake en maakt het de perfecte traktatie voor het herfstseizoen.
Recept afdrukken
Proef de herfst met ons heerlijke pompoentaart recept. Romige pompoensmaak, eenvoudig te maken, perfect voor Halloween.
Ingrediënten
- 140 gr tarwe-koekjes
- 60 gr amandelmeel
- 75 gr gesmolten boter
- 400 gr gecondenseerde melk 1 blikje
- 80 gr suiker
- 2 tl speculaaskruiden
- 800 gr pompoenpuree
- 3 eieren
Optioneel
- crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met bakpapier. Maak de koekjes fijn tot krummel in een gesloten zak.
- Laat de boter smelten in een pan op laag vuur en roer het koekkruim hier doorheen samen met het amandelmeel.
- Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren en speculaaskruiden met een garde. Giet het mengsel over de koekbodem.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de pompoentaart in 90 minuten af. Laat de taart nog 2 uur afkoelen na het bakken. Snijd de pumpkin pie in stukjes en eet met ’n dot crème fraîche. Pumpkin pie recept maak je zó.
Meer zoet: Taart recepten.
Meer pompoen recepten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?