Pompoentaart

Met een bodem van koekjes
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 3 uur 45 min
  • Klaar in: 3 uur 55 min
Naar het recept

Dit Herfstrecept voor pompoentaart is perfect voor het najaar! Een herfsttaart met romige pompoen perfect voor Halloween, een echte pumpkin pie!

Heerlijk en snel pompoentaart recept

Dit taart recept is erg simpel zelf te maken. Lekker als dessert of hapje tussendoor. Hou wel rekening met de tijd, deze taart van pompoen moet na het bakken 2 uur afkoelen, de taart kun je een beetje vergelijken met een cheesecake.

Pompoentaart net uit de oven

Ingrediënten

  • 140 gr tarwe-koekjes
  • 60 gr amandelmeel
  • 75 gr gesmolten boter
  • 1 blikje, 400 gr gecondenseerde melk
  • 80 gr suiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 800 gr pompoenpuree
  • 3 eieren
  • optioneel, crème fraîche

Glutenvrij pompoentaart maken met pompoenpuree

Wil je deze taart van pompoen glutenvrij maken? Gebruik dan koekjes die vrij van gluten zijn. Ik gebruik glutenvrije koekjes van Schär. De puree van pompoen kun je van te voren zelf maken. Hak een pompoen in blokjes en kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. Zeef het vocht uit de pompoen, en voilà klaar is je puree! Nu heb je pompoenpuree!

Ook lekkere recepten met pompoen

  • Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Bijgerecht wat simpel zelf te maken is, de oven doet het werk. Een lekker herfst recept.

  • Pompoenpuree recept

Pompoenpuree

Puree van pompoen, zó klaar! Super simpel en erg lekker recept.

Bereidingswijze pompoentaart

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met bakpapier. Maak de koekjes fijn tot krummel in een gesloten zak.
  2. 2Laat de boter smelten in een pan op laag vuur en roer het koekkruim hier doorheen samen met het amandelmeel.
  3. 3Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren en speculaaskruiden met een garde. Giet het mengsel over de koekbodem.
  4. 4Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de pompoentaart in 90 minuten af. Laat de taart nog 2 uur afkoelen na het bakken. Snijd de pumpkin pie in stukjes en eet met een klodder crème fraîche. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...