Pompoentaart recept

Pompoentaart recept

Met een bodem van koekjes
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 225 min
  • Klaar in: 235 min
  • Kcal: 243

Dit Herfstrecept voor pompoentaart is perfect voor het najaar! Een herfsttaart met romige pompoen perfect voor Halloween, een echte pumpkin pie!

Pompoentaart bakken

’n Easy pompoentaart bakken. Lekker als toetje of tussendoor. Hou wel rekening met de tijd, deze taart van pompoen moet na het bakken 2 uur afkoelen, de taart kun je vergelijken met een cheesecake.

Pompoentaart recept

Pompoentaart recept

3.8 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Pompoentaart met een snelle krokante bodem van koekjes. Herfst taart recept met romige pompoen voor Halloween.
Gang Tussendoortje
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur 45 minuten
Totale tijd 3 uur 55 minuten
Porties 8 personen
Kcal 243

Ingrediënten

  • 140 gr tarwe-koekjes
  • 60 gr amandelmeel
  • 75 gr gesmolten boter
  • 400 gr gecondenseerde melk 1 blikje
  • 80 gr suiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 800 gr pompoenpuree
  • 3 eieren

Optioneel

  • crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met bakpapier. Maak de koekjes fijn tot krummel in een gesloten zak.
  • Laat de boter smelten in een pan op laag vuur en roer het koekkruim hier doorheen samen met het amandelmeel.
  • Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren en speculaaskruiden met een garde. Giet het mengsel over de koekbodem.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de pompoentaart in 90 minuten af. Laat de taart nog 2 uur afkoelen na het bakken. Snijd de pumpkin pie in stukjes en eet met ’n dot crème fraîche. Pumpkin pie recept maak je zó.

Meer zoet: Taart recepten.

Dit recept valt onder

Meer pompoen recepten

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen