Pompoentaart recept
Met een bodem van koekjes- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 3 uur 45 min
- Klaar in: 3 uur 55 min
- Kcal: 243
Dit Herfstrecept voor pompoentaart is perfect voor het najaar! Een herfsttaart met romige pompoen perfect voor Halloween, een echte pumpkin pie!
Pompoentaart bakken
’n Easy pompoentaart bakken. Lekker als toetje of tussendoor. Hou wel rekening met de tijd, deze taart van pompoen moet na het bakken 2 uur afkoelen, de taart kun je vergelijken met een cheesecake.
Glutenvrije pompoentaart
Wil je deze taart van pompoen glutenvrij maken? Gebruik dan koekjes die vrij van gluten zijn, glutenvrije koekjes van Schär. De puree van pompoen kun je van te voren zelf maken. Hak een pompoen in blokjes en kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. Zeef het vocht uit de pompoen, en voilà klaar is je puree. Nu heb je pompoenpuree.
Pumpkin pie recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met bakpapier. Maak de koekjes fijn tot krummel in een gesloten zak.
- Laat de boter smelten in een pan op laag vuur en roer het koekkruim hier doorheen samen met het amandelmeel.
- Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren en speculaaskruiden met een garde. Giet het mengsel over de koekbodem.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de pompoentaart in 90 minuten af. Laat de taart nog 2 uur afkoelen na het bakken. Snijd de pumpkin pie in stukjes en eet met ’n dot crème fraîche. Pumpkin pie recept maak je zó.
Meer zoet: Taart recepten.