Gebakken ananas met een krokant laagje van kokos met limoen en honing uit de airfryer. Zoet en verfrissend en perfect voor een zomerse dag.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 3personen
calorieën 170
Ingrediënten
½ananasvers
1elhoning
2ellimoensapen 't rasp van de schil
6elkokosrasp
Instructies
Schil en snij de verse ananas (snij de schil met de diepliggende kroontjes weg en snij ook de harde kern weg) in de lengte in 12 parten of meer.
Meng de honing met het limoensap en bestrijk de ananasparten hiermee. Leg ze in een klein ovenschaaltje (wel eentje die in het mandje van de airfryer past). Strooi één derde van de kokos erover.
Zet het ovenschaaltje in de airfryer, zet aan op 180 graden voor 5 minuten.
Draai na 5 minuten om, bestrooi met kokos en zet weer 5 minuten aan. Herhaal dit nog een keer, totaal 15 minuten. De ananas met kokos zal warm en goudbruin worden.
Serveer de ananas met een flinke dot yoghurt en rasp van de limoenschil.