Ananas uit de airfryer
Gebakken ananas met een krokant laagje van kokos met limoen en honing. Zoet en verfrissend en perfect voor een zomerse dag. Met behulp van de airfryer staat dit tropisch dessert snel op tafel. Om dit heerlijke zomertoetje te maken smeer je de ananas goed in met de limoen-honing marinade. De zoetheid en kleverigheid van de honing gaat goed samen met de frisheid van de limoen en de zoetheid van de ananas.
Ook lekker: gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker.
Ingrediënten
- ½ ananas vers
- 1 el honing
- 2 el limoensap en 't rasp van de schil
- 6 el kokosrasp
Instructies
- Schil en snij de verse ananas (snij de schil met de diepliggende kroontjes weg en snij ook de harde kern weg) in de lengte in 12 parten of meer.
- Meng de honing met het limoensap en bestrijk de ananasparten hiermee. Leg ze in een klein ovenschaaltje (wel eentje die in het mandje van de airfryer past). Strooi één derde van de kokos erover.
- Zet het ovenschaaltje in de airfryer, zet aan op 180 graden voor 5 minuten.
- Draai na 5 minuten om, bestrooi met kokos en zet weer 5 minuten aan. Herhaal dit nog een keer, totaal 15 minuten. De ananas met kokos zal warm en goudbruin worden.
- Serveer de ananas met een flinke dot yoghurt en rasp van de limoenschil.
Ook lekker met (kokos)ijs of zoete ricotta (klop 50 gr ricotta met 1 el poedersuiker).
Tip: Geroosterd sesamzaad als topping is ook een idee.
Lekker en simpel voor 't ontbijt: ananas smoothie van yoghurt en verse ananas.
En voor de lunch: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?