Zomersla van grapefruit, granaatappelpitjes en spinazie, avocado en noten. Deze salade kan de hele dag. De dressing is fris met crunchy bite.
Gang Bijgerecht, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 320
Ingrediënten
150grspinazievers
1grapefruitin partjes
1granaatappelde pitjes
1avocadoin stukjes
60 gramandelengehakt
60grwalnotengehakt
Dressing
2elwitte wijnazijn
1elsuiker
1snufzout
1elmayonaise
1,5 elhoning
1elmaanzaad
In de zomer
60grframbozenvers
Instructies
Rooster de partjes grapefruit kort op de barbecue of in de grillpan.
Meng in een kom de spinazie, grapefruit, granaatappelpitten, de in stukjes gesneden avocado, de amandelen en de walnoten.
Voor de dressing: meng de witte wijnazijn, de suiker en het zout tot die laatste twee zijn opgelost. Roer er de mayonaise, honing en het maanzaad doorheen.
Schenk de dressing over de sla, maak af met de verse frambozen en serveer.