Zomerse salade met granaatappel

Zomerse salade met granaatappel

En avocado
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 320

Geniet van deze zomersla van grapefruit, granaatappelpitjes en spinazie, avocado en noten. Deze salade kan de hele dag. In het seizoen neem je verse frambozen en anders neem je ander favoriet fruit naar keuze. Groente en fruit is een aanrader om lekker te combineren.

De dressing is een heerlijke, fris-zoete dressing die het perfect doet in deze salade. Tover de spinazie blaadjes om tot een smaaksensatie, met een kleine crunchy bite.

Zomerse salade

Juist in de zomer eten we graag salade. Als maaltijd of bij de barbecue, met dit zomerse salade recept zit je altijd goed. Varieer met een stukje vis erbij of klassiek met een stuk brood en boter met verse kruiden.

Inspiratie: granaatappels dit is waarom we deze vaker moeten eten.

Zomersalade met spinazie en rood fruit

Zomerse salade met granaatappel en grapefruit

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Zomersla van grapefruit, granaatappelpitjes en spinazie, avocado en noten. Deze salade kan de hele dag. De dressing is fris met crunchy bite.
Gang Bijgerecht, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 150 gr spinazie vers
  • 1 grapefruit in partjes
  • 1 granaatappel de pitjes
  • 1 avocado in stukjes
  • 60 gr amandelen gehakt
  • 60 gr walnoten gehakt

Dressing

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el honing
  • 1 el maanzaad

In de zomer

  • 60 gr frambozen vers

Instructies

  • Rooster de partjes grapefruit kort op de barbecue of in de grillpan.
  • Meng in een kom de spinazie, grapefruit, granaatappelpitten, de in stukjes gesneden avocado, de amandelen en de walnoten.
  • Voor de dressing: meng de witte wijnazijn, de suiker en het zout tot die laatste twee zijn opgelost. Roer er de mayonaise, honing en het maanzaad doorheen.
  • Schenk de dressing over de sla, maak af met de verse frambozen en serveer.

Eet met een crostini of toast.
Tip: Geroosterde pistachenoten als topping passen ook perfect.

Lekker: crostini maken met tomaat.

Zomersalade met rood fruit

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter