Zomerse salade met granaatappel en grapefruit
Geniet van deze zomersla van grapefruit, granaatappelpitjes en spinazie, avocado en noten. Deze salade kan de hele dag. In het seizoen neem je verse frambozen en anders neem je ander favoriet fruit naar keuze. Groente en fruit is een aanrader om lekker te combineren.
De dressing is een heerlijke, fris-zoete dressing die het perfect doet in deze salade. Tover de spinazie blaadjes om tot een smaaksensatie, met een kleine crunchy bite.
Zomerse salade
Juist in de zomer eten we graag salade. Als maaltijd of bij de barbecue, met dit zomerse salade recept zit je altijd goed. Varieer met een stukje vis erbij of klassiek met een stuk brood en boter met verse kruiden.
Inspiratie: granaatappels dit is waarom we deze vaker moeten eten.
Ingrediënten
- 150 gr spinazie vers
- 1 grapefruit in partjes
- 1 granaatappel de pitjes
- 1 avocado in stukjes
- 60 gr amandelen gehakt
- 60 gr walnoten gehakt
Dressing
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el suiker
- 1 snuf zout
- 1 el mayonaise
- 1,5 el honing
- 1 el maanzaad
In de zomer
- 60 gr frambozen vers
Instructies
- Rooster de partjes grapefruit kort op de barbecue of in de grillpan.
- Meng in een kom de spinazie, grapefruit, granaatappelpitten, de in stukjes gesneden avocado, de amandelen en de walnoten.
- Voor de dressing: meng de witte wijnazijn, de suiker en het zout tot die laatste twee zijn opgelost. Roer er de mayonaise, honing en het maanzaad doorheen.
- Schenk de dressing over de sla, maak af met de verse frambozen en serveer.
Eet met een crostini of toast.
Tip: Geroosterde pistachenoten als topping passen ook perfect.
Lekker: crostini maken met tomaat.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?