Tomatensoep met rijst en basilicum, knoflook olijfolie en parmezaan, ’n simpel zomers voedzaam soeprecept.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten, Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 5personen
calorieën 230
Ingrediënten
6elolijfolie
1rode ui
2teentjes knoflook
800grtomaten
20grbasilicum
1250mlbouillon
180grrijst
Topping
Parmezaanse kaas rasp
zwarte peperversgemalen
Instructies
Pel en snipper de rode ui en knoflook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak eerst de ui, voeg de knoflook toe en daarna ook de tomaten. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de verse basilicum toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen.
Je kan de tomaten eventueel extra fijn maken met een stamper. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten op zacht vuur staan. Voeg na 20 minuten de rijst toe en laat nog een kwartier staan op laag vuur.
Doe de laatste minuten de deksel op de pan, proef of er nog extra kruiden bij moeten. De soep moet lekker stevig zijn, je kan zelf altijd nog wat water toevoegen mocht je deze dunner willen. Voeg de overige basilicum toe en schep in kommen. Maak af met Parmezaanse kaas, druppels olijfolie en verse peper.