Ga terug
+ servings
Tomatensoep met rijst recept

Tomatensoep met rijst en basilicum

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Tomatensoep met rijst en basilicum, knoflook olijfolie en parmezaan, ’n simpel zomers voedzaam soeprecept.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten, Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 5 personen
calorieën 230

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gr tomaten
  • 20 gr basilicum
  • 1250 ml bouillon
  • 180 gr rijst

Topping

  • Parmezaanse kaas rasp
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Pel en snipper de rode ui en knoflook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak eerst de ui, voeg de knoflook toe en daarna ook de tomaten. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de verse basilicum toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen.
  • Je kan de tomaten eventueel extra fijn maken met een stamper. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten op zacht vuur staan. Voeg na 20 minuten de rijst toe en laat nog een kwartier staan op laag vuur.
  • Doe de laatste minuten de deksel op de pan, proef of er nog extra kruiden bij moeten. De soep moet lekker stevig zijn, je kan zelf altijd nog wat water toevoegen mocht je deze dunner willen. Voeg de overige basilicum toe en schep in kommen. Maak af met Parmezaanse kaas, druppels olijfolie en verse peper.