Tomatensoep met rijst en basilicum

Tomatensoep met rijst en basilicum

Met parmezaan
  • Aantal: 5
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
  • Kcal: 230
Naar het recept

Tomatensoep met rijst en basilicum, knoflook olijfolie en parmezaan, ’n heerlijke combinatie. Een simpel zomers voedzaam soeprecept en tevens eenpans recept, ’n makkelijk gerecht uit één pan.

Verse tomatensoep met rijst

Tomaten uit de tuin? Maak deze verse tomatensoep met rijst en basilicum makkelijk en erg gezond. Geen tomaten in huis of weinig tijd, Mutti polpa zou je ook kunnen nemen. Liever geen velletjes in de soep tomaat ontvellen doe je zó.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gr tomaten
  • 20 gr basilicum
  • 1250 ml bouillon
  • 180 gr rijst

Topping

  • parmezaanse kaas rasp
  • versgemalen zwarte peper
Tomatensoep met rijst recept

Tomatensoep met rijst recept

  1. Pel en snipper de rode ui en knoflook fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verhit 4 el olijfolie in een soeppan en bak eerst de ui, voeg de knoflook toe en daarna ook de tomaten. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de verse basilicum toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen.
  2. Je kan de tomaten eventueel extra fijn maken met een stamper. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten op zacht vuur staan. Voeg na 20 minuten de rijst toe en laat nog een kwartier staan op laag vuur.
  3. Doe de laatste minuten de deksel op de pan, proef of er nog extra kruiden bij moeten. De soep moet lekker stevig zijn, je kan zelf altijd nog wat water toevoegen mocht je deze dunner willen. Voeg de overige basilicum toe en schep in kommen. Maak af met parmezaan, druppels olijfolie en verse peper. Tomatensoep met rijst recept maak je zó.

Eet met ciabatta.

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...