Recept afdrukken
Een combinatie van gorgonzola, courgette en spinazie in deze ovenschotel. Kies voor de pikante of zachte variant voor een onweerstaanbare maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 840
- 200 gr gorgonzola
- 250 ml kookroom
- 250 gr lasagne bladen vers
- 450 gr spinazie diepvries
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 gr Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Breng de kookroom zachtjes aan de kook en laat de gorgonzola al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden in een kommetje.
Was en snij de courgette in lange dunne linten en meng met de knoflook kruidenolie.
Schep een laagje kaassaus in de bodem van een ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen.
Verdeel de spinazie over de lasagne en bedek met een laag courgettelinten.
Schep er wat kaassaus over en bedek met een nieuwe laag lasagnebladen.
Herhaal de stappen 5 en 6 tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laag kaassaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin in de oven.