Ga terug
+ servings
Tuinbonen dip

Tuinbonen dip met citroen

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Tuinbonendip met citroen, een frisse dip van groente. Lekker én gezond met ui en citroen. Favoriet voor bij de borrel of op een stuk brood.
Gang Bijgerecht, Smeersel
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 86

Ingrediënten

  • 220 gr tuinbonen (pot 355 gr)
  • 25 ml olijfolie extra vergine
  • 1 citroen 't sap en rasp
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, fruit en laat afkoelen. Laat de tuinbonen uitlekken en schep samen met de ui in de keukenmachine of blender.
  • Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de tuinbonen en ui- knoflookmengsel.
  • Meng de ingredienten tot een gladde puree terwijl je ondertussen beetje bij beetje de olijfolie toevoegt. Proef en voeg naar smaak een snuf grof zeezout toe en vers gemalen peper.
  • Schep de tuinbonen dip over een groot bord en serveer met een stuk brood, als smeersel of als dip bij chips. Tuinbonendip maken doe je zó.