
Tuinbonen dip met citroen
Tuinbonen dip met citroen – fris, gezond en verrassend lekker! Deze groentedip zit boordevol smaak dankzij de combinatie van tuinbonen, ui en citroen. Superlekker én gezond! Perfect om te dippen bij de borrel, als frisse spread op een knapperig stuk brood of zelfs als smaakmaker bij een lichte lunch. Tuinbonendip maken? Makkelijker kan niet! Met dit simpele recept tover je in een kwartier een heerlijke, romige dip op tafel.
Tuinbonen zijn niet alleen voedzaam, maar ook een perfecte basis voor een groentedip. Hou je van een beetje pit? Voeg dan chilivlokken toe voor een extra kick. Ook geweldig als frisse tegenhanger bij een zomerse barbecue!
Ook lekker: geroosterde paprika dip met feta.

Ingrediënten
- 220 gr tuinbonen (pot 355 gr)
- 25 ml olijfolie extra vergine
- 1 citroen 't sap en rasp
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook, fruit en laat afkoelen. Laat de tuinbonen uitlekken en schep samen met de ui in de keukenmachine of blender.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de tuinbonen en ui- knoflookmengsel.
- Meng de ingredienten tot een gladde puree terwijl je ondertussen beetje bij beetje de olijfolie toevoegt. Proef en voeg naar smaak een snuf grof zeezout toe en vers gemalen peper.
- Schep de tuinbonen spread over een groot bord en serveer met een stuk brood, als smeersel of als dip bij chips.
Maak de spread van (tuin)bonen af met citroenrasp, krokant gebakken uitjes en dip of smeer er op los.
Dip deze dip met 'n heerlijk chili gourmet aardappel: chili krieltjes met knoflook en zeezout. Ook lekker: pesto en hummus dip met rauwkost.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?