Ga terug
+ servings
Maiskoekjes

Maiskoekjes met tomaat en pesto

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Maak dit eenvoudige recept voor maiskoekjes. Met mais, pesto en basilicum, deze koekjes zijn snel en heerlijk! Probeer ze vandaag nog als bijgerecht.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 230

Ingrediënten

  • 150 gr mais
  • 2 el pesto
  • 5 gr basilicum vers
  • 300 gr tomaatjes kers
  • 3 eieren
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Was de kerstomaatjes en snijd ze klein. Splits de eieren en roer de pesto door de tomaten samen met de eidooiers.
  • Voeg ook de verse basilicum en de maiskorrels toe, en breng op smaak met zout en peper. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel totdat je een dik beslag krijgt.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en schep ze ook voorzichtig door het beslag.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak de koekjes 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.
  • Serveer de maiskoekjes met een dip en eventueel overgebleven basilicumblaadjes.