Maak dit eenvoudige recept voor maiskoekjes. Met mais, pesto en basilicum, deze koekjes zijn snel en heerlijk! Probeer ze vandaag nog als bijgerecht.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 230
Ingrediënten
150grmais
2elpesto
5grbasilicumvers
300grtomaatjeskers
3eieren
175grzelfrijzend bakmeel
olijfolieom in te bakken
Instructies
Was de kerstomaatjes en snijd ze klein. Splits de eieren en roer de pesto door de tomaten samen met de eidooiers.
Voeg ook de verse basilicum en de maiskorrels toe, en breng op smaak met zout en peper. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het mengsel totdat je een dik beslag krijgt.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en schep ze ook voorzichtig door het beslag.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak de koekjes 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.
Serveer de maiskoekjes met een dip en eventueel overgebleven basilicumblaadjes.