Ga terug
+ servings
Pasta met ricotta en tomaat recept

Zomerse pasta

4.5 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Zomerse pasta met ricotta, verse tomaten en basilicum voor warme dagen. Dit snelle en makkelijke recept kan elke dag, lunch of picknick.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 394

Ingrediënten

  • 280 gr pasta naar keuze
  • 150 gr ricotta
  • 15 gr basilicum
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomaten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de basilicum fijn en de verse tomaten in kleine blokjes.
  • Roer de ricotta los met een eetlepel olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng ook de basilicum door de ricotta.
  • Giet de pasta af, bewaar iets van het kookvocht. Schep de pasta om met een eetlepel olijfolie en meng met de verse tomaten. Roer het ricotta mengsel door de pasta (eventueel met kookvocht) en breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zomerse pasta in kommen. Maak af met een drup olijfolie en overgebleven basilicum.