Zomerse pasta met ricotta
Een heerlijke zomerse pasta met ricotta voor warme dagen want met weinig inspanning staat deze pasta in mum van tijd op tafel. Neem tomaten zoals zoete- honing of trostomaten voor het lekkerste resultaat.
Neem pasta naar keuze, penne, macaroni of orecchiette. Liever vrij van gluten? Neem een glutenvrije pastasoort.
Zomerse pasta variant
Deze pasta kan elke dag want je kunt er goed mee variëren. Denk aan mais, courgette, doperwten, venkel en citroen. Elke dag kan je er een ander groente in doen. Ook voor een picknick past deze zomerse pasta perfect.
Watermeloen met tomaat en labneh ook lekker in de zomer.
Ingrediënten
- 280 gr pasta naar keuze
- 150 gr ricotta
- 15 gr basilicum
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 el Italiaanse kruiden
- 400 gr tomaten
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de basilicum fijn en de verse tomaten in kleine blokjes.
- Roer de ricotta los met een eetlepel olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng ook de basilicum door de ricotta.
- Giet de pasta af, bewaar iets van het kookvocht. Schep de pasta om met een eetlepel olijfolie en meng met de verse tomaten. Roer het ricotta mengsel door de pasta (eventueel met kookvocht) en breng nog verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de zomerse pasta in kommen. Maak af met een drup olijfolie en overgebleven basilicum.
Eet lekker met een groene sla.
Tip: geroosterde pitjes als topping.
Ook lekker: tuinbonendip met citroen. Roer met gemak ook door de pasta.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?