Omgekeerde taart met wilde perzik, super simpel met 5 ingrediënten zet je deze tarte tatin zó op tafel!
Gang dessert, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur5 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 360
Ingrediënten
8wilde perziken
1rolvers bladerdeeg
3elamandelschaafsel
1elsuiker
1tlvanille extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en ontpit de perziken en snij in vieren.
Neem een ovenschaal of laag bakblik en bekleed met een stuk bakpapier. Schep de stukken perzik hierin samen met het amandelschaafsel, suiker, vanille extract en schep om. Zet twintig minuten in de oven.
Haal de perziken uit de oven en laat iets afkoelen, hou wel de oven aan. Rol het bladerdeeg uit over de perziken en druk de randjes in het perzikmengsel. Prik gaatjes in het deeg en zet voor veertig minuten terug in de oven.
Het bladerdeeg zal krokant zijn en de suiker van binnen gekarameliseerd. Draai de plaattaart met wilde perziken om op een schaal en bestrooi eventueel met poedersuiker en snij in stukken.