Ga terug
+ servings
Venkelrisotto eten met courgette

Venkel risotto

4.4 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met venkel, courgette en citroen, ’n perfecte combinatie. Geniet van een bord vol smeuïge risotto rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 300 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • rozemarijn en tijm vers
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 citroen

Optioneel

  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de courgette in blokjes. Snij de venkel doormidden, verwijder de kern en snij flinterdun. Ris de kruiden van de takjes en hak fijn. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit.
  • Kook ondertussen het water voor de bouillon. Verhit 2 el olijfolie en bak de venkel en courgette in een pan met dikke bodem zo’n 5 minuten. Schep de groenten op een bord en hou apart.
  • Verhit 2 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Voeg een kwart van de bouillon toe en zet het vuur laag. Roer en voeg steeds een scheut extra bouillon toe als deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg als de venkel risotto bijna klaar is de venkel en courgette toe samen met de citroenrasp en kruiden. Verse peper en citroensap naar smaak.