Simpele pastasalade met mozzarella en dressing van verse kruiden met topping van amandelen, 'n makkelijke salade.
Gang Bijgerechten, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 535
Ingrediënten
250grpasta naar keuze
250grmozzarella mini
200grsalade mix
250grtomatenmini mix
60gramandelen
Kruidenolie
handje basilicum
handje bieslook
handje platte peterselie
6elolijfolie extra vergine
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de mozzarella en tomaatjes in vieren en maak de kruidenolie.
Blender de kruiden: peterselie, bieslook en basilicum met olijfolie extra vergine tot een kruidenolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Giet de pasta af en koel de pasta door het af te spoelen met koud water. Meng de pasta met de kruidenolie, salade mix, mozzarella en tomaat. Hak de amandelen en maak de salade hiermee af. Makkelijke pastasalade maak je zó.