Simpele pastasalade met mini mozzarella
We zijn groot fan van deze simpele pastasalade, vooral omdat hij zo veelzijdig is! Met mozzarella, een frisse kruidenolie en knapperige amandelen, tilt deze salade de klassieke pasta naar een hoger niveau. Het is verrassend hoe een paar eenvoudige ingrediënten zo'n rijke smaak kunnen geven. Deze simpele pastasalade met amandelen is perfect voor een snelle lunch of een eenvoudig bijgerecht, en staat in no-time op tafel. Ideaal voor momenten waarop je iets lekkers wilt zonder gedoe. Eenvoudig, smakelijk en altijd een hit!
Op de redactie zijn we dol op deze snelle pastasalade met mozzarella – je hebt 'm binnen no-time klaar en hij is perfect voor onderweg, op het strand, in de tuin of het park, je lunchtrommel of een picknick. Het is eigenlijk een caprese in saladevorm, met bocconcini (mini-mozzarella), tomaat, basilicum, bieslook en peterselie. Eenvoudig, Italiaans en onweerstaanbaar lekker! Deze simpele pastasalade staat regelmatig op tafel, omdat hij zo fris en smakelijk is, en je hebt er nauwelijks omkijken naar.
Ook lekker: rijstsalade, Italiaans met mozzarella en basilicum.
Tip: voeg gehakte olijven en kappertjes toe aan de pasta salade voor extra smaak en kleur.
Ingrediënten
- 250 gr pasta naar keuze (fusilli)
- 250 gr mozzarella mini
- 200 gr salade mix
- 250 gr tomaten mini mix
- 60 gr amandelen
Kruidenolie
- handje basilicum
- handje bieslook
- handje platte peterselie
- 6 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water om af te koelen.
- Snijd de mozzarella en tomaatjes in vieren.
- Maak de kruidenolie door peterselie, bieslook en basilicum met extra vergine olijfolie te blenden tot een gladde olie. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf grof zeezout.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Meng de afgekoelde pasta met de kruidenolie, salade-mix, mozzarella en tomaat.
- Hak de amandelen grof en strooi ze over de simpele pastasalade voordat je deze serveert.
Serveer met een stuk brood en maak eenvoudig een groene pesto. Met vijf ingrediënten: Parmezaan, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook.
Ook lekker: pastasalade met tonijn, groenten, ui en kappertjes voor extra bite!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?