Simpele pastasalade met mini mozzarella
En 'n dressing van verse kruiden- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 535
Simpele pastasalade met mozzarella en ’n dressing van verse kruiden met ’n topping van amandelen. ’n Makkelijke salade als lunch of hoofdgerecht. De pasta is heel basic en simpel dus ook perfect als bijgerecht. Snelle pastasalade voor onderweg, bbq, in de lunchtrommel of picknick.
Pastasalade mozzarella
Pastasalade mozzarella, ’n soort van caprese eenvoudig en lekker met bocconcini ofwel mini mozzarella, verse kruiden als basilicum, bieslook en peterselie, ’n Italiaanse pastasalade met tomaat en amandelen.
Makkelijke pastasalade
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de mozzarella en tomaatjes in vieren en maak de kruidenolie.
- Blender de kruiden peterselie, bieslook en basilicum met olijfolie extra vierge tot een kruidenolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Giet de pasta af en koel de pasta door het af te spoelen met koud water. Meng de pasta met de kruidenolie, slalade mix, mozzarella en tomaat. Hak de amandelen en maak de salade hiermee af. Makkelijke pastasalade maak je zó.
Eet lekker met een stuk brood en maak eventueel een groene pesto. Hoe maak je een groene pesto Met 5 ingrediënten zó klaar, ’n stuk Parmezaan, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en een teen knoflook.
Ook lekker: Pastasalade met tonijn met ’n bite van groenten, ui en kappertjes.