Simpele pastasalade met mini mozzarella
Simpele pastasalade met mozzarella en 'n dressing van verse kruiden met 'n topping van amandelen. 'n Makkelijke salade als lunch of hoofdgerecht. De pasta is heel basic en simpel dus ook perfect als bijgerecht. Snelle pastasalade voor onderweg, bbq, in de lunchtrommel of picknick.
Pastasalade mozzarella
Pastasalade mozzarella, 'n soort van caprese eenvoudig en lekker met bocconcini ofwel mini mozzarella, verse kruiden als basilicum, bieslook en peterselie, 'n Italiaanse pastasalade met tomaat en amandelen.
Simpele pastasalade
Ingrediënten
- 250 gr pasta naar keuze
- 250 gr mozzarella mini
- 200 gr salade mix
- 250 gr tomaten mini mix
- 60 gr amandelen
Kruidenolie
- handje basilicum
- handje bieslook
- handje platte peterselie
- 6 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de mozzarella en tomaatjes in vieren en maak de kruidenolie.
- Blender de kruiden: peterselie, bieslook en basilicum met olijfolie extra vergine tot een kruidenolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Giet de pasta af en koel de pasta door het af te spoelen met koud water. Meng de pasta met de kruidenolie, salade mix, mozzarella en tomaat. Hak de amandelen en maak de salade hiermee af. Makkelijke pastasalade maak je zó.
Eet lekker met een stuk brood en maak eventueel een groene pesto. Met 5 ingrediënten zó klaar, 'n stuk Parmezaan, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en een teen knoflook.
Ook lekker: pastasalade met tonijn met een bite van groenten, ui en kappertjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?