Oude kaas pesto dip ofwel pesto kaassalade, veel weg van de Italiaanse pesto maar dan met Hollandse oude kaas.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 330
Ingrediënten
20grverse basilicum
1teenknoflook
150grOld Amsterdam original geraspte kaas
30grParmigiano Reggiano fijn
4elolijfolie extra vergine
40grpijnboompitten
Erbij
toast/crackers/Libanees platbrood
Instructies
Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Voeg alles samen in een blender en mix glad.
Voeg eventueel beetje bij beetje extra vierge olijfolie aan toe tot het smeersel glad en smeuïg is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Geraspte kaas kun je ook achteraf toevoegen voor meer structuur, smeer en eet de oude kaassalade lekker op toast.