Ga terug
+ servings
Pesto kaas

Kaas pesto dip

4.6 van 5 stemmen
Recept afdrukken
Oude kaas pesto dip ofwel pesto kaassalade, veel weg van de Italiaanse pesto maar dan met Hollandse oude kaas.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 330

Ingrediënten

  • 20 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr Old Amsterdam original geraspte kaas
  • 30 gr Parmigiano Reggiano fijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 40 gr pijnboompitten

Erbij

  • toast/crackers/Libanees platbrood

Instructies

  • Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Voeg alles samen in een blender en mix glad.
  • Voeg eventueel beetje bij beetje extra vierge olijfolie aan toe tot het smeersel glad en smeuïg is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Geraspte kaas kun je ook achteraf toevoegen voor meer structuur, smeer en eet de oude kaassalade lekker op toast.