Kaas pesto dip maken
Oude kaas pesto dip of smeersel voor op brood, toast of voor door de pasta. Je maakt ’t heel makkelijk en snel en ’t heeft lekker veel weg van de Italiaanse pesto maar dan met Hollandse oude kaas.
Pesto-kaas salade
Pesto-kaassalade lunch met olijfolie, chilivlokken en pitjes op toast met veel oude kaas, écht ’n lekker pesto oude kaas recept.
Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas ook lekker.
Recept afdrukken
Oude kaas pesto dip ofwel pesto kaassalade, veel weg van de Italiaanse pesto maar dan met Hollandse oude kaas.
Ingrediënten
- 20 gr verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 150 gr Old Amsterdam original geraspte kaas
- 30 gr Parmigiano Reggiano fijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 40 gr pijnboompitten
Erbij
- toast/crackers/Libanees platbrood
Instructies
- Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Voeg alles samen in een blender en mix glad.
- Voeg eventueel beetje bij beetje extra vierge olijfolie aan toe tot het smeersel glad en smeuïg is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Geraspte kaas kun je ook achteraf toevoegen voor meer structuur, smeer en eet de oude kaassalade lekker op toast.
Of neem de pesto-kaassalade mee voor de lunch of picknick.
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk gerechtje.