Kaas pesto dip maken

Kaas pesto dip maken

Verse basilicum en pitjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 330
Naar het recept

Oude kaas pesto dip of smeersel voor op brood, toast of voor door de pasta. Je maakt ’t heel makkelijk en snel en ’t heeft lekker veel weg van de Italiaanse pesto maar dan met Hollandse oude kaas.

Pesto-kaas salade

Pesto-kaassalade lunch met olijfolie, chilivlokken en pitjes op toast met veel oude kaas, écht ’n lekker pesto oude kaas recept.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Ingrediënten

  • 20 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr Old Amsterdam original geraspte kaas
  • 30 gr Parmigiano Reggiano fijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 40 gr pijnboompitten

Erbij

  • toast/crackers/Libanees platbrood
Oude kaassalade

Oude kaassalade

  1. Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Voeg alles samen in een blender en mix glad.
  2. Voeg eventueel beetje bij beetje extra vierge olijfolie aan toe tot het smeersel glad en smeuïg is. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. Geraspte kaas kun je ook achteraf toevoegen voor meer structuur, smeer en eet de oude kaassalade lekker op toast.

Of neem de pesto-kaassalade mee voor de lunch of picknick.

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Oude kaas pesto salade op ciabatta

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...