Kaas pesto dip maken
Deze heerlijke oude kaas pesto dip is een smaakvolle variatie op de klassieke Italiaanse pesto en eenvoudig te maken. Perfect als smeersel voor op brood, toast, of zelfs door de pasta. Het is een snel en makkelijk recept met de rijke smaak van Hollandse oude kaas, die de pesto een unieke twist geeft. Maak een smakelijke pesto-kaassalade voor de lunch, met olijfolie, chilivlokken en pitjes op toast, rijk belegd met oude kaas.
Dit oude kaas pesto dip recept is een echte smaakmaker!
Ook lekker: champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, een heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Serveer met crackers bij dit kaasplankje.
Ingrediënten
- 20 gr verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 150 gr Old Amsterdam original geraspte kaas
- 30 gr Parmigiano Reggiano fijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 40 gr pijnboompitten
Erbij
- toast/crackers/Libanees platbrood
Instructies
- Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de basilicumblaadjes van de steeltjes.
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een glad mengsel.
- Voeg beetje bij beetje extra vierge olijfolie toe totdat het smeersel de gewenste gladheid en smeuïgheid heeft bereikt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Voor meer structuur kun je geraspte kaas later toevoegen. Smeer de kaas pesto dip lekker op toast en geniet!
Of neem de oude kaas pesto dip mee als lunch of voor een picknick.
Ook lekker: tomaten risotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk gerechtje.