Ga terug
+ servings
Mosselen koken

Mosselen koken

4 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Mosselen recept met witte wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, ’n basisrecept, 't koken is zo klaar.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 witte ui
  • 4 bospenen
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 15 gr platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml witte wijn

Optioneel

  • 1 venkelknol
  • aioli
  • brood

Instructies

  • Was de mosselen goed af onder koud stromend water. Haal de kapotte en geopende schelpen er tussen uit.
  • Pel en snij de ui en prei in halve dunne ringen, maak de bospeen schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakken. Hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olie in een grote (soep)pan. Fruit de gesneden groente samen met de peterselie zo’n 3 minuten. Blus af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in zo’n 5 minuten op hoog vuur gaar, ’t klassiek mossel recept is klaar.