Mosselen recept met witte wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, ’n basisrecept, 't koken is zo klaar.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 490
Ingrediënten
2kiloverse mosselen
1witte ui
4bospenen
1prei
2stengels bleekselderij
15grplatte peterselie
1elolijfolie
250mlwitte wijn
Optioneel
1venkelknol
aioli
brood
Instructies
Was de mosselen goed af onder koud stromend water. Haal de kapotte en geopende schelpen er tussen uit.
Pel en snij de ui en prei in halve dunne ringen, maak de bospeen schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakken. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie in een grote (soep)pan. Fruit de gesneden groente samen met de peterselie zo’n 3 minuten. Blus af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in zo’n 5 minuten op hoog vuur gaar, ’t klassiek mossel recept is klaar.