Ga terug
+ servings
Schaafijs maken

Schaafijs met limoen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Schaafijs ofwel granita is een heerlijke opfrisser. Halfbevroren sorbetijs op basis van suiker, water en een smaakmaker, zo maak je het!
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 6 personen
calorieën 152

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 500 ml citroensap vers
  • 200 gr suiker 

Optioneel

  • munt of basilicum vers

Instructies

  • Breng het water aan de kook in een steelpan en voeg de suiker toe zodra het water kookt. Roer door tot de suiker volledig is opgelost en zet het vuur uit. Laat het suikerwater afkoelen.
  • Pers in de tussentijd het sap van de citroenen uit tot je 500 ml aan sap hebt. Giet het sap door een zeef zodat er geen stukjes meer in zitten.
  • Schenk het citroensap bij het afgekoelde suikerwater en roer door. Zet het mengsel in de vriezer.
  • Haal het citroenmengsel na 30 á 40 minuten uit de vriezer en roer de ijskristallen eruit. Zet de granita terug in de vriezer en herhaal deze stap opnieuw na 30 minuten.
  • Zet het mengsel opnieuw terug in de vriezer en herhaal deze stap nog 1 of 2 keer. Afhankelijk van je vriezer, zal je zien hoe vaak het doorroeren nog nodig is voordat je schaafijs klaar is.