Ga terug
+ servings
Kastanjes poffen met zout en boter

Kastanjes poffen doe je zo

4.2 van 10 stemmen
Recept afdrukken
De herfsttip, ga kastanjes poffen! Makkelijk om te doen en het is een geweldige snack.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 120

Ingrediënten

  • 20 tamme kastanjes
  • zeezout grof
  • roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Begin met het verwijderen van de kastanjes uit hun harige omhulsel.
  • Maak met een scherp mes een kruisvormige inkeping in de bovenkant van elke kastanje.
  • Leg de voorbereide kastanjes op een bakplaat.
  • Breng op elke kastanje een kleine hoeveelheid roomboter aan en bestrooi ze met een snufje grof zeezout.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en pof de kastanjes gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn. Je zult zien dat de tamme kastanjes openbarsten wanneer ze gaar zijn.