Ga terug
+ servings
Kastanjepuree

Kastanjepuree

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Eenvoudige recept voor kastanjepuree, een heerlijk bijgerecht met een nootachtige smaak. Gezond vanwege de vezels en vitamines. Voor in de herfst- of winterseizoen.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 220

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte kastanjes (vacuum)
  • 1 ui groot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml bouillon
  • olijfolie

Optioneel:

  • 150 gr kastanjechampignons
  • sojasaus

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Neem een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de gesnipperde ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Brokkel of snijd de gekookte kastanjes klein en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee met de ui en knoflook.
  • Zet het vuur laag en voeg de helft van de bouillon toe aan de pan. Laat de ingrediënten sudderen. Voeg de overige bouillon toe als de puree te droog dreigt te worden. Hierdoor krijg je een smeuïge puree.
  • Optioneel: snij de kastanjechampignons in vieren en bak ze apart in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Blus af met sojasaus voor extra smaak.
  • Pureer de kastanjes tot een gladde puree en serveer met de kastanjechampignons voor extra smaak en textuur.