Eenvoudige recept voor kastanjepuree, een heerlijk bijgerecht met een nootachtige smaak. Gezond vanwege de vezels en vitamines. Voor in de herfst- of winterseizoen.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 220
Ingrediënten
200grgekookte kastanjes(vacuum)
1uigroot
2teentjesknoflook
200mlbouillon
olijfolie
Optioneel:
150grkastanjechampignons
sojasaus
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook. Neem een koekenpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de gesnipperde ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Brokkel of snijd de gekookte kastanjes klein en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee met de ui en knoflook.
Zet het vuur laag en voeg de helft van de bouillon toe aan de pan. Laat de ingrediënten sudderen. Voeg de overige bouillon toe als de puree te droog dreigt te worden. Hierdoor krijg je een smeuïge puree.
Optioneel: snij de kastanjechampignons in vieren en bak ze apart in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Blus af met sojasaus voor extra smaak.
Pureer de kastanjes tot een gladde puree en serveer met de kastanjechampignons voor extra smaak en textuur.