Ga terug
+ servings
Clubsandwich maken met bacon

Club sandwich met bacon

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Zo maak je heel gemakkelijk een club sandwich met bacon, een klassieke Amerikaanse fancy boterham die teruggaat tot de 19e eeuw in New York met chips.
Gang brunch, lunch
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 520

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood wit (casino)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 50 gr bacon (of plantaardig)
  • 1 el bieslook vers
  • 1 kropje sla little gem
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 kwart komkommer
  • boter

Optioneel

  • chips naturel

Instructies

  • Kook de eieren hard en bak de bacon in een droge koekenpan tot deze knapperig is.
  • Meng de mayonaise en yoghurt in een kom. Snipper de bieslook fijn en voeg deze toe aan het yoghurt-mayonaisemengsel. Breng op smaak met peper.
  • Rooster het brood en besmeer ze met boter. Leg 2 borden klaar en leg op elk bord een sneetje brood. Beleg de boterhammen met sla, plakjes tomaat en een ei.
  • Verdeel de saus gelijkmatig over de sneetjes en leg er nog een sneetje brood bovenop. Beleg dit tweede broodje opnieuw met sla, komkommer en bacon. Plaats het laatste sneetje brood op de sandwich en snijd de sandwich diagonaal doormidden. Steek een prikker in elke helft.
  • Serveer de club sandwich met een flinke portie naturel chips.