Zo maak je heel gemakkelijk een club sandwich met bacon, een klassieke Amerikaanse fancy boterham die teruggaat tot de 19e eeuw in New York met chips.
Gang brunch, lunch
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 520
Ingrediënten
6sneetjesbroodwit (casino)
2elmayonaise
2elyoghurt
50grbacon(of plantaardig)
1elbieslookvers
1kropjeslalittle gem
2eieren
1tomaat
1kwartkomkommer
boter
Optioneel
chipsnaturel
Instructies
Kook de eieren hard en bak de bacon in een droge koekenpan tot deze knapperig is.
Meng de mayonaise en yoghurt in een kom. Snipper de bieslook fijn en voeg deze toe aan het yoghurt-mayonaisemengsel. Breng op smaak met peper.
Rooster het brood en besmeer ze met boter. Leg 2 borden klaar en leg op elk bord een sneetje brood. Beleg de boterhammen met sla, plakjes tomaat en een ei.
Verdeel de saus gelijkmatig over de sneetjes en leg er nog een sneetje brood bovenop. Beleg dit tweede broodje opnieuw met sla, komkommer en bacon. Plaats het laatste sneetje brood op de sandwich en snijd de sandwich diagonaal doormidden. Steek een prikker in elke helft.
Serveer de club sandwich met een flinke portie naturel chips.