Ga terug
+ servings
Geroosterde pompoen uit de airfryer

Pompoen airfryer recept

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Pompoen zonder al te veel moeite uit de airfryer. Voor erbij, als puree of op een cracker. Binnen 15 minuten zacht en smaakvol, wij zijn fan.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 112

Ingrediënten

  • 1 pompoen klein, 300 gr
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad gemalen
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zeezout grof

Optioneel

  • crispy chili olie La Lia
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Snijd de pompoen (inclusief schil) doormidden en beide helften in parten. Snij de pitten en draden weg. Leg de parten pompoen in een klein ovenschaaltje wat in het mandje van de airfryer past.
  • Maak een mengsel van de olijfolie, venkelzaad, gerookt paprikapoederzout en eventueel voor wat pit een snuf chilivlokken.
  • Verdeel de olie over de pompoenparten en zet het schaaltje met pompoen in het airfryermandje.
  • Stel de airfryer in op 10 minuten, 190 graden. Na 5 minuten schep je de pompoen even om en misschien nog even draaien in de olie mochten ze droog worden. Bak ze nog 5 minuten tot de pompoen knapperig is van de buitenkant en zacht van de binnenkant (doe dit even met een vork). Geef ze eventueel nog twee minuten extra mochten ze nog niet helemaal zacht zijn.
  • Serveer met een hummus en crispy chili olie, op een cracker of eet als bijgerecht.