Pompoen zonder al te veel moeite uit de airfryer. Voor erbij, als puree of op een cracker. Binnen 15 minuten zacht en smaakvol, wij zijn fan.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 112
Ingrediënten
1pompoenklein, 300 gr
2elolijfolie
1tl venkelzaadgemalen
1tlgerookt paprikapoeder
snufzeezoutgrof
Optioneel
crispy chili olieLa Lia
gebakken uitjes
Instructies
Snijd de pompoen (inclusief schil) doormidden en beide helften in parten. Snij de pitten en draden weg. Leg de parten pompoen in een klein ovenschaaltje wat in het mandje van de airfryer past.
Maak een mengsel van de olijfolie, venkelzaad, gerookt paprikapoederzout en eventueel voor wat pit een snuf chilivlokken.
Verdeel de olie over de pompoenparten en zet het schaaltje met pompoen in het airfryermandje.
Stel de airfryer in op 10 minuten, 190 graden. Na 5 minuten schep je de pompoen even om en misschien nog even draaien in de olie mochten ze droog worden. Bak ze nog 5 minuten tot de pompoen knapperig is van de buitenkant en zacht van de binnenkant (doe dit even met een vork). Geef ze eventueel nog twee minuten extra mochten ze nog niet helemaal zacht zijn.
Serveer met een hummus en crispy chili olie, op een cracker of eet als bijgerecht.