Probeer ons makkelijke recept voor gebakken rijst met spekjes. Ideaal na een drukke dag. Met een zoutige kick van ketjap en soja, perfect voor onderweg.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 710
Ingrediënten
140grrijstbasmati, gekookt en afgekoeld
1rode ui
2el olijfolie
1bosjelente-ui
160grspekjes(eventueel plantaardig)
2elketjap asin
140grdoperwtenvriezer
1elsojasaus
Instructies
Zorg dat je de rijst gekookt en afgekoeld klaar hebt staan. (Dit kun je vast goed in de ochtend doen)
Pel en snij de rode- en lente-ui in dunne ringen. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg na 3 minuten de spekjes toe en bak mee.
Voeg de ketjap asin toe en roer om. Doe de doperwten ondertussen in een schaaltje met kokend heet water, giet af en voeg bij het spekjes mengsel.
Voeg de rijst toe samen met de sojasaus. Schep om en bak de rijst krokant. Schep op borden.