Ga terug
+ servings
Gebakken rijst met spekjes

Roergebakken rijst met spekjes

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Probeer ons makkelijke recept voor gebakken rijst met spekjes. Ideaal na een drukke dag. Met een zoutige kick van ketjap en soja, perfect voor onderweg.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 710

Ingrediënten

  • 140 gr rijst basmati, gekookt en afgekoeld
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje lente-ui
  • 160 gr spekjes (eventueel plantaardig)
  • 2 el ketjap asin
  • 140 gr doperwten vriezer
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Zorg dat je de rijst gekookt en afgekoeld klaar hebt staan. (Dit kun je vast goed in de ochtend doen)
  • Pel en snij de rode- en lente-ui in dunne ringen. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg na 3 minuten de spekjes toe en bak mee.
  • Voeg de ketjap asin toe en roer om. Doe de doperwten ondertussen in een schaaltje met kokend heet water, giet af en voeg bij het spekjes mengsel.
  • Voeg de rijst toe samen met de sojasaus. Schep om en bak de rijst krokant. Schep op borden.