Gebakken rijst met spekjes
Makkelijk recept voor gebakken rijst met spekjes. Een snel gerecht dat ideaal is na een lange school- of werkdag. Kook de rijst vast in de ochtend, zo bakt ie het lekkerst! Lekker snel aan tafel of neem mee in een trommel onderweg, koud smaakt deze rijst ook fantastisch lekker. Met een zoutige bite van de saus, ketjap en soja en knapperige erwten. Supersnel klaar, vol smaak en ook nog eens comfort food ten top.
Recept afdrukken
Probeer ons makkelijke recept voor gebakken rijst met spekjes. Ideaal na een drukke dag. Met een zoutige kick van ketjap en soja, perfect voor onderweg.
Ingrediënten
- 140 gr rijst basmati, gekookt en afgekoeld
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 1 bosje lente-ui
- 160 gr spekjes (eventueel plantaardig)
- 2 el ketjap asin
- 140 gr doperwten vriezer
- 1 el sojasaus
Instructies
- Zorg dat je de rijst gekookt en afgekoeld klaar hebt staan. (Dit kun je vast goed in de ochtend doen)
- Pel en snij de rode- en lente-ui in dunne ringen. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de uien. Voeg na 3 minuten de spekjes toe en bak mee.
- Voeg de ketjap asin toe en roer om. Doe de doperwten ondertussen in een schaaltje met kokend heet water, giet af en voeg bij het spekjes mengsel.
- Voeg de rijst toe samen met de sojasaus. Schep om en bak de rijst krokant. Schep op borden.
Bak er eventueel een krokant ei bij en voeg een hand geroosterde uitjes toe als topping. Ook lekker: gebakken rijst met peultjes, erwtjes en paddenstoelen.
Maak ook eens: Japans gebakken rijst met ei en prei.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?