Ontdek de eenvoud, puurheid van een traditionele Griekse salade met verse ingrediënten en perfecte balans van smaken. Eet bij vlees, vis of Grieks diner.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Grieks
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 164
Ingrediënten
4tomaten in partjes
1komkommerin plakjes
1rode uiin dunne ringen
1groene paprika in dunne reepjes
120grKalamata-olijven (of zwarte olijven)
200grfeta-kaasverkruimeld
enkele takjes verse oregano of gedroogde oregano naar smaak
3elolijfolieextra vergine
1elrode wijnazijn
zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
Begin met het voorbereiden van de groenten. Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in plakjes, de rode ui in dunne ringen en de paprika's in dunne blokjes.
Plaats de gesneden groenten in een grote saladeschaal.
Voeg de Kalamata-olijven toe aan de groenten.
Verkruimel de feta over de groenten in de schaal, of verdeel de kaas in grote blokken.
Strooi verse oregano of gedroogde oregano over de salade naar smaak. Oregano voegt een heerlijke Griekse smaak toe.
Druppel extra vergine olijfolie over de salade. Voeg ook de rode wijnazijn toe voor een vleugje zuur.
Breng de salade op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.
Meng tot slot de salade door elkaar, zodat de smaken goed worden gecombineerd. Doe dit voorzichtig, zonder de groenten te pletten.